Securitas-symbol-inbrott

 

LARMET


SecuritasPro ger dig ett professionellt larmsystem utrustat med både inbrottslarm och brandvarningssystem. Möjligheten finns även att köpa till nätverkskameror och andra icke larmande komponenter. Med hjälp av vår mycket kompetenta larmplattform har du dessutom möjligheten att anpassa och styra ditt larm på ett sätt som kommer att förenkla din vardag och få dig att känna dig tryggare. Du styr larmet via antingen webbapplikation, mobilapp eller Apple Watch.

Bor du inom 50 km från något av våra lokalkontor ingår fria väktarutryckningar.

Larmet är ett gör-det-själv-koncept som innebär att du enkelt kan montera och ansluta det till vår larmcentral på egen hand. Våra avskräckande larmdekaler är en viktig del av larmet och ska placeras synligt på dörrar och fönster.

Securitas-24-7

 

LARMCENTRALEN


Anslutningen till Securitas larmcentral gör att du kan känna dig trygg med att ditt ärende får en snabb hantering på ett professionellt sätt. Det tar i genomsnitt en minut och fem sekunder från det att larmcentralen skickar ett larm till det att en väktare accepterat ärendet och påbörjat en utryckning.

Securitas larmcentral är en mycket viktig och central del av vår verksamhet och är bemannad dygnet runt 365 dagar om året. När ett larm löser ut skickas det till vår larmcentral där våra erfarna larmoperatörer tar emot ärendet. Är det ett skarpt larm ser larmoperatörer till att rätt åtgärder sätts in.

Securitas-väktarbil

 

VÄKTARNA


Ända sedan år 1934, då allting startade, har väktarna varit grundpelarna i vår verksamhet. I Sverige är vi idag över 9 000 anställda var av ca 8 400 är väktare vilket gör oss till den största väktarorganisationen i landet.

Våra väktare genomgår en speciell väktarutbildning för att kunna hantera en stor variation av ärenden. Vid behov kan väktaren tillkalla polis eller brandkår och de står i ständig kontakt med vår larmcentral. Ibland kan det även krävas insatser i form av att tillkalla jourpersonal så som exempelvis rörmokare vid ett vattenläckage. Varje händelse som våra väktare hanterar dokumenteras i skriftliga rapporter som polis och försäkringsbolag vid behov kan ta del av.